NA KŘÍDLECH ZVONKŮ – vánoční koncerty SSO a jeho hostů

Říj 30, 2023 | Aktuality

Pro letošní vánoční období si Smiling String Orchestra připravil speciální program vánočních melodií a koled v aranžích Radka Škeříka, upravených právě pro tuto příležitost. Odehrajeme celkem čtyři koncerty – ve Sloupnici u Litomyšle, v Hradci Králové, v Týništi nad Orlicí a v Praze.

Smiling String Orchestra na těchto koncertech doplní také akordeony a rytmika z orchestru Safari z Hradce Králové se svými zpěvačkami a také dvě sólistky Leontýnka (9 let) s maminkou Helenou Hamplovou. Spolupráce s nimi se datuje už do závěru roku 2022, kdy společně nastudovali píseň Na křídlech zvonků, která se stala i ústřední melodií tohoto turné.

V průběhu večera zazní známé koledy, samozřejmě chybět nemůže Narodil se Kristus pán nebo Tichá noc, oblíbené vánoční písně jako Vánoce, Vánoce přicházejí, ale i melodie z tradičních vánočních pohádek. Vždyť právě pohádky jsou neodmyslitelnou součástí českých Vánoc. Se zpěvačkami a za doprovodu orchestru si mohou i posluchači zanotovat skladby Kdyby se v komnatách, Tři oříšky nebo Rozvíjej se poupátko. V samostatném bloku zazní také klasický repertoár v podání Smiling String Orchestra.

pátek 8.12      Sloupnice u Litomyšle, Sokolovna

sobota 9.12.    Hradec Králové, Adalbertinum, zač.16 hod.

Vstupné 250,- Kč v předprodeji, na místě 300,- Kč

https://hkpoint.cz/cs/kalendar-akci/7554-na-kridlech-zvonku-vanocni-koncert

Koncert se koná pod záštitou primátorky Pavlíny Springerové a za podpory společností Tepelné hospodářství Hradec Králové a Městské lesy Hradec Králové.

pátek 15.12.   Týniště nad Orlicí, Kulturní dům, zač. 19 hod.

středa 20.12.  Praha, Michnův palác

Vánoční koncerty podpořili společnosti: Tepelné hospodářství Hradec Králové, a.s.; Městské lesy Hradec Králové, a.s.; Vodovody a kanalizace Hradec Králové, a.s.