Mikuláš Ježek pedagogickou osobností roku 2020

Pro 10, 2020 | Aktuality

Gratulujeme našemu panu učiteli Mikuláši Ježkovi. Město Hradec Králové ocenilo jeho pedagogický přínos a úspěchy udělením ocenění Pedagogická osobnost roku 2020.

Mikuláš Ježek se svými žáky v loňském roce zvítězil v soutěži mládežnických orchestrů Harmonia Iuvenalis v Olomouci, jím vedené smyčcové kvarteto Bodla kvartet získalo první cenu v celostátní soutěži komorních souborů Svitavské komoření a především se stalo laureátem 26. ročníku interpretační soutěže v komorní hře Karel Ditters z Dittersdorfu a hudební klasicismus a k tomu ještě získalo cenu za nejlepší interpretaci skladby Karla Ditterse.

Město Hradec Králové loni odměnilo absolutní vítězství  Smiling String Orchestra  na celostátní soutěži smyčcových souborů základních uměleckých škol v roce 2018 udělením výroční kulturní ceny Hradecká múza a titulu Talent královéhradecké kultury.

Ocenění uděluje Hradec Králové už pátým rokem, nominované navrhují ředitelé všech škol, zřizovaných městem. V letošním roce se bohužel nemohl vinou protiepidemických opatření uskutečnit slavnostní večer, na kterém se ocenění předává. O to větší radost ale máme, že se i přesto ceny udělovaly. A ještě větší radost máme, že nás učí poslouchat a hrát hudbu právě on, že tedy víme, proč se stal pedagogickou osobností.